Последни новини

"Музикално...с Марти и Митко" - един впечатляващ клавирен концерт

Печат

На 31-ви май от 18:30 ч. във фоайето на Младежки център се състоя клавирен концерт на талантливите млади пианисти Мартина Петрова и Димитър Минков от Клуб "Пиано" при Младежки център - Добрич с ръководител Детелина Захариева. Много техни близки и приятели, както и почитатели на клавирното изкуство, дойдоха за да се насладят на прекрасните им изпълнения. Марти и Митко с вълнение поднесоха богата програма, включваща произведения на автори от различни епохи като: Хайдн, Бетховен, Бургмюлер, Менделсон, Гершуин, Андрей Стоянов, Милчо Левиев, Куинси Джоунс. В кроя на концерта младите изпълнители, както и техният педагог г-жа Захариева, бяха обсипани с цветя и поздравления от гостите на събитието.

Празничен концерт за 24 май на Студио "Сарандев"

Печат

Певците на Младежки център - Добрич, поп изпълнителите от Студио "Сарандев" с вокален педагог Елена Карабельова, подариха на добричлии празничен концерт по повод 24 май. Събитието, организирано от Община град Добрич, се състоя от 18:00 ч. на пл. "Свобода". Младите таланти бяха включили в програмата само български песни - неостаряващи и нови хитове из репертоара на ФСБ, БТР, "Сигнал", Васил Найденов, Лили Иванова, Михаела Филева, Графа, Невена Цонева. Прозвучаха едни от най-красивите и обичани песни като: "Вървят ли двама", "Синева", "Сбогом", "Високо", "Огън от любов", "Катерино моме" и много други.

Третият, заключителен ден на Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев" 2018 - богатство от вълнуващи емоции, красота и музика

Печат

Третият, последен ден на конкурса "Сарандев" (18 май) стартира за участниците с опознавателен тур до гр. Балчик - посещение на Архитектурно-парков комплекс "Двореца".

От 18:00 ч. започна Гала концертът. Кметът на Община град Добрич г-н Йордан Йорданов - патрон на конкурса, връчи наградите на лауреатите и официално закри XXVII ЕМПРК "Сарандев"2018.

В Гала концерта взеха участие всички носители на първи награди и носителят на най-високото отличие - Гран при - Айдън Жумабаев от Казахстан.

Добричката публика имаше щастието да види на сцената на Младежки център една от най-ярките звезди на българската поп музика - Михаела Маринова!

Многобройните феновете на Михаела Маринова чакаха на опашка за автограф от звездата след края на нейната програма.

Певците на Младежки център - настоящи и бивши възпитаници на Студио "Сарандев", си направиха снимка за спомен със завоюваните отличия от тазгодишното издание на конкурса.

И гостите от Гърция се възползваха от красивата сцена, за да запечатат този вълнуващ миг.

КОНКУРС "САРАНДЕВ"2018 - РЕЗУЛТАТИ

Печат

ГРАН ПРИ - АЙДЪН ЖУМАБАЕВ - Казахстан

Първа възрастова група:
I-во място - Александра Галинова Златева - Разград
- Димитрина Германова Германова - Добрич

II-ро място - Тодор Росенов Борисов - Пловдив
- Полина Владимирова Семендяева - Добрич

III-то място - Преслава Димитрова Тодорова - Добрич
- Анна Костин - Молдова
- Патрисия Илиева Симеонова - Ямбол

Поощрителна награда - Антония Андреева Пенева - Севлиево

Втора възрастова група:
I-во място - Славея Ивайлова Иванова - Шумен
- Соня Илиади - Гърция
- Кристиана Анимирова Атанасова - Шумен

II-ро място - Стефани Павлова Маринова - Добрич
- Гергана Ивайлова Стоянова - Велико Търново
- Филип Дончев Филчев - Добрич

III-то място - Елеонора Светославова Иванова - Добрич
- Габриела Димитрова Гайдаджиева - Варна

Поощрителна награда - Мартина Станимирова Петрова - Добрич
- Александър Пламенов Петров - Добрич

Трета възрастова група:
I-во място - Ани Милчева Ненова - Троян

II-ро място - Виктория Войтович - Молдова

III-то място - Жана Стефанова - Добрич

- Ники Никифороу - Гърция

XXVII Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“2018

Печат

Следващата седмица в нашия град стартира голямо музикално събитие - Двадесет и седмото издание на Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев" 2018. От 16-ти до 18-ти май Добрич отново ще стане притегателен център за много талантливи млади поп изпълнители от страната и чужбина, които ще се конкурират за призовите места и за голямата награда Гран при - статуетка изработена от скулптура Георги Стефанов. В Конкурсната програма ще се представят 58 талантливи певци от 18 града в България, както и от Украйна, Молдова, Казахстан и Гърция.
Заповядайте в концертна зала на Младежки център в дните на конкурса. На 16-ти май от 17:30 ч. е официалното откриване и първата конкурсна вечер, в която участниците ще се представят с песен на роден език. На 17-ти, също от 17:30 ч., ще стартира втората конкурсна вечер - изпълнение на песен по избор. За последната вечер - Гала концертът и награждаването, организаторите са подготвили изненада за добричлии. Специален гост на събитието, което започва от 18:00 ч., ще бъде младата поп звезда Михаела Маринова.

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове