Последни новини

Годишна изложба на Клуб "Минералогия"

Печат


През периода от 02 до 06 юли в Младежки център - Добрич може да разгледате изложбата на Клуб "Минералогия", с ръководител Димитър Димитров. Част от експонираните минерали са открити от участниците в клуба по време на проведените експедиции в местността "Тузлата", гр. Белослав, района на Бялата лагуна и с.Топола. Изложбата е допълнена с минерали от личната колекция на ръководителя на клубната форма.

„Еко лято“ и Световния ден на риболова

Печат


Днес децата от "Еко лято" отбелязаха Световният ден на риболова с посещение на язовир "Ген. Киселово". Детското любопитство бе предизвикано от разказите на специалните ни гости. Пламен Спасов - представител на напоителни системи, разказа защо са необходими язовирите, начините за тяхното стопанисване и правилно използване. Атанас Чолаков от Изпълнителната агенция по рибарство запозна децата с правилата за риболов и опазването чистотата на водоемите за съхраняване на рибното разнообразие. Всички научиха, че могат да получат безплатен риболовен билет. Дойде момента и за риболов. След дълго мълчание и вперени погледи във водната шир, звънчето на въдицата зазвъня и извести първия улов .

Забавно "Еко лято"

Печат

С безброй усмивки започнаха летните приключения в Програма "Еко лято`2018".

Три дни изпълнени с много емоции и награди за Студио "Сарандев"

Печат

През изминалите три дни, от 16-ти до 18-ти юни, изпълнители от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова взеха участие в четири конкурса и фестивала, провели се във Варна, Шумен и Балчик. Изпълнените с емоции дни им донесоха и много отличия  - общо девет на брой.
През уйкенда в морската ни столица певци от цялата страна мериха сили в XII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче". Четиричленно жури с председател Хайгашод Агасян присъди на добричките дарования от Студио "Сарандев" 6 отличия: две първи награди - за Антония Петрова и дуетът Димитрина Германова и Росен Петров, една втора - за Димитрина Германова, и три трети - за Мартин Петров, Цветелина Владева и дуетът Юлияна Стелиянова и Цветелина Владева.

продължава>

Ансамбъл "Добротица" с първа награда от Първомай

Печат

Ансамбъл "Добротица" при Младежки център - Добрич с главен художествен ръководител Александър Александров и помощник хореограф Юрий Митев се завърна с първа награда от Осми международен фестивал "Оро се вие, опинци се кинат" - 01.06. - 03.06.,с. Първомай, община Петрич. Съставът се състезава в Първа възрастова група с постановките "Хайде на хорото" и "Добруджанска сюита". Завоюваната първа награда има и материално изражение - 12 женски пирински костюма. Поздравления за танцьорите на Младежки център!

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове