Последни новини

С много емоции приключи Програма "Еко лято" 2018

Печат


В програмата се включиха 80 участника- деца и младежи, които имаха възможност да обогатят своите знания за опазване на природата, запознаха се с правата на детето посредством игрови методи, участваха в поредица от приключения, като велопоход, конна езда, посещение на кино, басейн, пикник, ориентиране в Градски парк. Забавляваха се с "игрите на баба и дядо", отпразнуваха и деня на шоколада.
По атрактивен за младите хора начин се запознаха с личността на Дора Габе, като бяха активни участници в дейностите, реализирани през седмицата посветена на поетесата. Рецитираха стихове, рисуваха красиви илюстрации по тях, които могат да бъдат разгледани в голямото фоайе на Младежки център - Добрич. Най-добрите рецитатори влязоха в ролята актьори и в звукозаписното студио на Младежки център записаха своите изпълнения. Те ще бъдат включени в диск, който ще бъде подарен на детските градини в Добрич. По повод отбелязването на 181 години от рождението на Васил Левски, участниците си припомниха живота и делото на Апостола и изразиха почит към подвига му.
Посредством своите дейности Младежки център - Добрич отново даде възможност за създаване на приятелства, усвояване на нови знания чрез методите на неформалното обучение и инвестиране в личностното развитие на младите хора.
Мисията на екипа за поредно незабравимо лято бе успешно изпълнена!


Еко велопоход

Печат


Най смелите ентусиасти от Програма Еко лято се включиха в традиционния велопоход. Като на шега и с добро настроение изминаха разстоянието до  местността  Дъбовете  и демонстрираха своята издържливост.

Нека да е лято

Печат


Разнообразните дейности в Програма "Еко лято" представят невероятна рецепта за съчетаване на полезното с приятното.

Гран при и още 10 награди за Студио "Сарандев" от Международен фестивал в град Балчик

Печат

В края на миналата седмица приключи десетото издание на Международния детски фестивал на изкуствата на английски език "Светът в детските длани" 2018 - гр. Балчик (International Children's Art Festival in English and Children's Creativity The World in Children's Hands in Balchik, Bulgaria), в който участие взеха и певците на Студио "Сарандев". Поп изпълнителите на Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха от Балчик с 11 награди, в това число и Гран при. Те се състезаваха в Номинация "Вокал", в която мериха сили талантливи певци от България и Русия, разпределени в четири възрастови категории. Четиричленното международно жури присъди на младите поп изпълнители от Студио "Сарандев" следните отличия: Гран при в Номинация "Вокал" за дуета Димитрина Германова и Росен Петров; пет първи награди - за Мартин Стоянов, Росен Петров, Димитрина Германова, Александър Петров и Стефани Маринова; три втори награди - за Преслава Тодорова, дуета Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и дуета Петър Стоянов и Преслава Тодорова; две трети - за Цветелина Владева и дуета Елеонора Иванова и Габриела Назърова.

продължава>

Студио "Сарандев" с 11 награди от Международния фестивал "Трикси"

Печат

Певците на Студио "Сарандев" се представиха отлично в Международния фестивал на изкуствата "Трикси", който се проведе от 25-ти юни до 1-ви юли в курортен комплекс Албена. Поп изпълнителите на Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова завоюваха 11 отличия - три първи, четири втори и четири трети награди. Те се представиха на 27, 28 и 29 юни в раздел "Поп, рок, джаз вокал" в четирите възрастови групи при солистите и във втора група при ансамблите, като се конкурираха с талантливи певци от България, Русия, Украйна, Молдова и Румъния. С първи награди са Стефани Маринова, Димитрина Германова и дуетът Преслава Тодорова и Петър Стоянов; с втори награди - Пресиян Пехоев, Преслава Тодорова, Антония Петрова и дуетът Елеонора Иванова и Габриела Назърова; с трети - Мартин Стоянов, Неда Александрова, Елеонора Иванова и Александър Петров.

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове