Последни новини

Първи сбирки в сферата на танцовото изкуство

Печат

Изложбата "Старите къщи на Добрич" в Младежки център - обаятелен поглед към миналото и настоящето на нашия град

Печат


Духът на всеки град се крие в старите сгради, пътуващи през времето, видели много хора и събития, истински свидетели на отминали времена, жива история на всяко населено място. Потопете се в миналото и настоящето на нашия град чрез изложбата "Старите къщи на Добрич" на Ателие "Палитра" при Младежки център - Добрич, с ръководител Галина Върбанова. Ще видите обаянието на родния ни град през очите на младите художници. Изложбата може да разгледате от 17 септември във фоайето на Младежки център. Тя е посветена на Празника на град Добрич - 25 септември.

Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци "Сарандев" с ГРАН ПРИ от международен конкурс в град Варна

Печат

Певците на Младежки център - Добрич продължават да жънат успехи от участията си в конкурси за млади поп изпълнители. Студио "Сарандев" може да се похвали с още една престижна награда - ГРАН ПРИ за талантливата Стефани Маринова от IV Международен музикален конкурс "ART STARS - Звезди на изкуството" - Варна, 3 - 9 септември 2018 г. Стефани грабна най-голямата награда в Категория "Поп пеене", където се състезаваха 78 индивидуални изпълнители, разпределени в 5 възрастови групи  и 16 вокални ансамбли. Младата добричлийка се представи в четвърта възрастова група (15 - 18 години). Конкурсът се проведе в Grand Mall - Varna, а професионалното жури, оценяващо изпълненията на участниците бе в състав: композиторите Хайгашод Агасян (председател) и Нелко Коларов, вокалните изпълнители Кичка Бодурова и Славин Славчев. На Гала концерта за Категория "Поп пеене", който се състоя на 8-ми септември от 20:00 ч., Стефани се представи с емблематичната българска песен "Вървят ли двама".
Стефани Маринова, като носител на GRAND PRIX, получи и една много специална награда - изработване на професионален видеоклип от Gabbieh Gunllow. Ще очакваме нейният видеоклип с нетърпение!

Международен ден на младежта

Печат


Безопасни младежки пространства - това е темата на Международния ден на младежта за 2018 г., който традиционно се отбелязва на 12-ти август от 2000 г. насам и има за цел да постави фокус върху ролята на младите хора за обществото и проблемите, които ги вълнуват. По този повод на 10-ти август, гости на Младежки център - Добрич бяха доброволци и младежи от социални институции. Те научиха повече за това какво представляват безопасните младежки пространства и как те помагат на младите хора, чрез предоставяне на възможност да развиват своите таланти и интереси, да участват във вземането на решения, които ги касаят, като изразяват свободно своето мнение и позиции.
Младите хора се включиха в играта "Търсене на съкровището", представяща важни за тях теми. Програмата съдържаше забавни игри, както и разглеждане на изложбата "Младежкия център като безопасно младежко пространство", експонирана на таблата на площад "Стария орех".

Нашата Диди Германова от Студио "Сарандев" с поредна първа награда от конкурс

Печат

Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърна вчера от град Бургас с поредното призово отличие - първа награда от II Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Музикален импулс" 2018, 03 - 05 август. Тя бе най-малкият участник в четвърта възрастова група - категория "солисти" (14 - 16 години),  и успя да се пребори с невероятно силната конкуренция. Сред 18 изявени певци в нейната група, Димитрина се нареди първа. Талантливата добричлийка взе участие и в Гала концерта, озаглавен „Бъдещите големи звезди на България”, който се състоя в неделя вечер в препълнения с публика Летен театър на град Бургас. За бургаската публика пяха не само лауреатите на конкурса, но и българските представители на Детска Евровизия 2014 и 2016 - чаровниците Крисия и Лидия Ганева.

продължава>

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове