Последни новини

Неформална среща "Сценичната треска и начините за справяне с нея"

Печат


Младежки център - Добрич ви кани на 26 ноември /понеделник/ от 19:00 часа, да вземете участие в неформална среща "Сценичната треска и начините за справяне с нея". Срещата ще се проведе под формата на отворена сбирка на Театрален клуб "Гео Милев" към младежкия център, с ръководител Драгомил Георгиев. Младите актьори, ще представят пред свои връстници опита си за изява на сцена и техники за завладяване на публиката. Срещата има за цел да помогне на младите хора да доразвият уменията си за себепредставяне и да преодолеят задръжките и трудностите, които срещат при изява пред аудитория. Модератор на срещата ще бъде Ростислав Костов.

Защо семейството е важно за всяко дете?

Печат


В деня на християнското семейство Младежки център - Добрич и Фондация "Лумос" благодарят на всички, които изпратиха своите есета за участие в II Областен конкурс за есе на тема "Защо семейството е важно за всяко дете?". В получените над седемдесет есета, децата и младите хора са преплели много чувство и емоции, впечатления и разсъждения, отговаряйки на поставения въпрос. Есета пристигнаха от Тервел, Шабла, Каварна, Добрич и Община Добричка.
В следващите дни ще бъдат представени за журиране. Организаторите благодарят за активността и отношението, което изразихте към семейството, защото "Семейството е едно от чудесата на природата" - Дж. Сантаяна.

Община Добрич и Център за творческо обучение обявяват конкурс за ученици, с награда – стипендии за космически лагер

Печат


Две пълни стипендии, всяка в размер на 1250$, за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Добрич и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе с краен срок за участие 7 февруари 2019 г. За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Добрич, които добре владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да подготвят авторско есе или видео есе. Пълните условия и начин  за участие в конкурса, както и темите за есе може да видите тук -  http://spacecamp.cct.bg/

Вечер на настолните игри

Печат


Младежки център - Добрич ви кани заедно да възобновим вечерите на настолните игри през студения сезон и да продължим да общуваме реално, а не виртуално.
Очакваме отново голямото фоайе да се изпълни с позитивното настроение на приятелските срещи в неформална обстановка.
Първата дата за този месец е 9 ноември, очакваме ви също и на 16 и 23 ноември, от 18:00 до 20:30 ч. Входът е свободен, нужно е само добро настроение!

„Идеалните непознати“

Печат


Втора среща с добричката публика - 30 октомври - "Идеалните непознати" - препълнена зала - Клуб "Театър" - Младежки център.
Притихналата публика поглъщаше с любопитство развиващото се действие, впечатлена от играта на младите актьори и ги награждаваше с аплодисменти, по време и след спектакъла. С появата си на сцената ръководителката на клуба - Лана Анцаридзе предизвика поредна вълна от аплодисменти. Младежката аудитория, излезе силно развълнувана, изразявайки одобрение с естествено зададения въпрос - "Кога ще има продължение....?".
Като огледален образ на действителността ни, спектакъла постави много въпроси пред всеки, било той артист или публика, а отговорите зависят от всеки един от нас.

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове