Последни новини

Заповядайте!

Печат

Музикален салон 1 - успешен старт на новата инициатива на Младежки център - Добрич

Печат


На 28 ноември във фоайето на Младежки център - Добрич, млади музиканти изнесоха своеобразен камерен концерт, носещ името "Музикален салон 1". Събитието е инициирано от Клуб пиано при младежкия център, с ръководител Детелина Захариева, с идеята тези музикални срещи да станат традиционни. Участие взеха още възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски" и Арт център "Палитра", с ръководители Ася Денева, Детелина Василева, Виолина Карадимова, Мария Маринова и Анелия Иванова.
Сред уютния интериор на просторното фоайе на Младежки център - Добрич, се събраха много хора - приятели и близки на участниците, любители на класическата музика. Млади пианисти и флейтисти изпълниха произведения от Моцарт, Шуман, Шопен, Шуберт, Лист, Дебюси, Скот Джплин, Нино Рота, Борис Кадимчев и много други.

Неформална среща "Сценичната треска и начините за справяне с нея"

Печат


На сцената на концертна зала се проведе тематична среща на Клуб театър "Гео Милев" при Младежки център - Добрич, на която присъстваха актьори с опит и такива, които тепърва започват да се занимават с изяви пред публика. Всеки един от участниците разказа за своето първо излизане на сцена и начините за преодоляване на сценичната треска. Младите хора се обединиха около твърдението, че сценичната треска е част от магията за изява пред публика и тя не може да бъде напълно преодоляна. Тази енергия трябва да бъде трансформирана в положителна насока и думите "притеснявам се", "страхувам се" да се заменят с "вълнувам се". Ръководителят на театралната група Драгомил Георгиев сподели за първото си стъпване на сцена и сравни тази емоция с трепета на влюбването.

Инициативата на Младежки център - Добрич "Напиши песен за Коледа" навлезе в своя трети етап

Печат

В Младежки център - Добрич продължава работата по инициативата "Напиши песен за Коледа". След приключване на първия етап, в който постъпиха предложения за текст на коледна песен, бе избрано отново стихотворение на младата добричка поетеса Татяна Иванова - десетокласничка от ЕГ "Гео Милев". В първото издание на инициативата през 2016-та по неин текст се роди песента "Коледно вълшебство сътвори".
Новата песен ще носи заглавието "Нека заедно стоплим света". Мелодията е вече факт - съчиниха я младежи от Студио за поп-рок певци "Сарандев" и работата по инициативата навлезе в своя трети етап - създаване на аранжимент, заучаване и реализация на студиен запис. Дуетът Преслава Тодорова и Петър Стоянов се зае с отговорната задача да подготви песента за представяне пред добричката публика.
В Младежки център се роди и още една коледна песен - "Най-приказното време". Сътвориха я момичетата от Музикална работилница "12".
Двете новосъздадени песни ще бъдат изпълнени за първи път на коледния концерт на Студио "Сарандев", който ще се състои на 13 декември.
Рождество винаги ни вдъхновява и прави света по-добър! Очаквайте новите коледни музикални послания на младежите от Добрич!

Начало на творческия сезон на Модел клуб "Авио и корабомоделизъм"

Печат

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове