Последни новини

Гран при и още 10 награди за Студио "Сарандев" от Международен фестивал в град Балчик

Печат

В края на миналата седмица приключи десетото издание на Международния детски фестивал на изкуствата на английски език "Светът в детските длани" 2018 - гр. Балчик (International Children's Art Festival in English and Children's Creativity The World in Children's Hands in Balchik, Bulgaria), в който участие взеха и певците на Студио "Сарандев". Поп изпълнителите на Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха от Балчик с 11 награди, в това число и Гран при. Те се състезаваха в Номинация "Вокал", в която мериха сили талантливи певци от България и Русия, разпределени в четири възрастови категории. Четиричленното международно жури присъди на младите поп изпълнители от Студио "Сарандев" следните отличия: Гран при в Номинация "Вокал" за дуета Димитрина Германова и Росен Петров; пет първи награди - за Мартин Стоянов, Росен Петров, Димитрина Германова, Александър Петров и Стефани Маринова; три втори награди - за Преслава Тодорова, дуета Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и дуета Петър Стоянов и Преслава Тодорова; две трети - за Цветелина Владева и дуета Елеонора Иванова и Габриела Назърова.

продължава>

Студио "Сарандев" с 11 награди от Международния фестивал "Трикси"

Печат

Певците на Студио "Сарандев" се представиха отлично в Международния фестивал на изкуствата "Трикси", който се проведе от 25-ти юни до 1-ви юли в курортен комплекс Албена. Поп изпълнителите на Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова завоюваха 11 отличия - три първи, четири втори и четири трети награди. Те се представиха на 27, 28 и 29 юни в раздел "Поп, рок, джаз вокал" в четирите възрастови групи при солистите и във втора група при ансамблите, като се конкурираха с талантливи певци от България, Русия, Украйна, Молдова и Румъния. С първи награди са Стефани Маринова, Димитрина Германова и дуетът Преслава Тодорова и Петър Стоянов; с втори награди - Пресиян Пехоев, Преслава Тодорова, Антония Петрова и дуетът Елеонора Иванова и Габриела Назърова; с трети - Мартин Стоянов, Неда Александрова, Елеонора Иванова и Александър Петров.

Годишна изложба на Клуб "Минералогия"

Печат


През периода от 02 до 06 юли в Младежки център - Добрич може да разгледате изложбата на Клуб "Минералогия", с ръководител Димитър Димитров. Част от експонираните минерали са открити от участниците в клуба по време на проведените експедиции в местността "Тузлата", гр. Белослав, района на Бялата лагуна и с.Топола. Изложбата е допълнена с минерали от личната колекция на ръководителя на клубната форма.

„Еко лято“ и Световния ден на риболова

Печат


Днес децата от "Еко лято" отбелязаха Световният ден на риболова с посещение на язовир "Ген. Киселово". Детското любопитство бе предизвикано от разказите на специалните ни гости. Пламен Спасов - представител на напоителни системи, разказа защо са необходими язовирите, начините за тяхното стопанисване и правилно използване. Атанас Чолаков от Изпълнителната агенция по рибарство запозна децата с правилата за риболов и опазването чистотата на водоемите за съхраняване на рибното разнообразие. Всички научиха, че могат да получат безплатен риболовен билет. Дойде момента и за риболов. След дълго мълчание и вперени погледи във водната шир, звънчето на въдицата зазвъня и извести първия улов .

Забавно "Еко лято"

Печат

С безброй усмивки започнаха летните приключения в Програма "Еко лято`2018".

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове