Еко лято

Програмата „Еко лято”  започва през  месец юни на 1999 г. Тя е насочена към децата от 9 до 16 годишна възраст с цел пълноценно осмисляне на тяхното свободно време през летните месеци.
Нашата цел е чрез забавление  към обучение за развитие и повишаване на общата екологична култура, правно-обществена просвета, обществена ангажираност, знанията за  здравословния начин на живот, познанията в областта  на етнографията, историческото минало, изящните и приложни изкуства и др.
Програмата  е разнообразна, свързана е с полезни и приятни  дейности.
За повишаване на екологичната култура на децата се провеждат интересни еко-беседи, еко-забавления и игри  сред природата. Малките еколози се грижат  за животните в Центъра за защита на природата и животните. Там се провеждат скаутски занимания, като  всяка година се възстановява скаутския бивак построен от тях в предходните години. Децата като истински еколози следят за опазване чистотата на нашия град,  като се организират в „Зелени патрули”.
Провеждат се различни спортни игри и състезания  в градски парк, посещават басейн, учат народни и хип-хоп танци.
В програмата свое място имат и конкурсите за рисунка, домашен любимец и др. Организират се дискотеки, карнавали, дни на таланта, където децата изявяват своите творчески заложби. Чрез програмата „Еко лято” се осъществява една голяма цел - децата да живеят в хармония с природата и животинския свят, да ги обичат истински и те самите да станат добри приятели.

Get Adobe Flash player
Едуард Григ - "Утро"

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map