Фолклорен танцов ансамбъл ''Добротица''

Печат

Фолклорен  танцов ансамбъл “Добротица” и Детска танцова студия “Добрич” са създадени през 1970 г. Негов главен художествен ръководител  е  Александър Александров,  хореограф - Юрий Митев, корепетитор - Петър Гочев. През този период са обучени хиляди деца.
В ансамбъла танцуват над 90 деца на възраст от 7 до 18 години

Структурата на работа в ансамбъла е в следните групи:
Фолклорен  танцов ансамбъл от 13 - 18 г.
Детска танцова студия от 7 - 12 г.
Цялата творческа дейност в ансамбъла е подчинена на една цел - издирване, съхранение и популяризиране на богатия по ритъм български танц, музика и традиция. Тук възпитаваме децата на българщина, на любов към света, към наследството и към изкуството във всичките му форми.
Разнообразният ни репертоар включва постановки от различни етнографски области на България - добруджански, шопски, тракийски, северняшки, пирински и родопски.
В своята история нашият ансамбъл има над 1700 концерта  в страната и чужбина. Участие имаме в много национални и международни фестивали, конкурси и турнета. Носители сме на много награди и отличия.

Да чуеш от родител, повел любопитно дете за ръка, да каже “идваме при Вас“ - това е най-големият измерител  и награда за нашия успех.

Да работиш с хъс и сърце, да виждаш онова малко пламъче в сърцата и очите на малки и големи, това е нашата мисия, вдъхновение и мотивация да покоряваме нови  хоризонти.

Ако обичате българският фолклор, ако желаете да се потопите във вихъра на народния танц - елате при нас.

А на Вас скъпи родители БЛАГОДАРИМ за оказаното доверие!

Get Adobe Flash player

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map