За нас

Младежки дом „Захари Стоянов” е създаден през 1974 г. През 2008 г. с решение на Общински съвет град Добрич е преименуван в Общински младежки център.
Общински младежки център е средище за деца и млади хора до 35 г., за пълноценно осмисляне на свободното време. Предлага различни форми – студии, школи, курсове, клубове, трупи, формации и др. в сферата на образованието, любителското творчество, изкуството, младежката информация, в които децата и младите хора се обучават и развиват своите таланти, осъществяват изследователска дейност. Участват в организирането на общински, национални и международни изяви, инициират дейности и ги реализират. От откриването традиционно се развиват Фолклорен танцов ансамбъл “Добротица”, Студия за естрадно пеене, изобразително изкуство, спортни танци и др., като през годините са създадени и развити много нови формации и за сезон 2012/2013 техният брой е 28 форми, които бележат успехи на национално и международно ниво и участват в инициирането и реализирането на национални и международни изяви.
Едни от най-престижните инициативи са Европейски младежки поп-рок конкурс “Сарандев”- Добрич и Национален конкурс за дигитална живопис и графика.
Дейността обхваща и организирането на концерти, шоута, хепънинги, фиести, карнавали и др., представя творчеството на млади автори в различни области на изкуството – литературни четения, изложби, конкурси, рецитали и др.
Актуални моменти в работата са свързани с основните проблеми на децата и младите хора в настоящето – консултантски и информационни кабинети, които дават възможност за предоставяне на специализирана информация в различните области, занимания в областта на екологията – “Еко лято” – зелени патрули, доброволни еко   инспекции и др.
Младите хора участват в Национални програми на Министерство на здравеопазването, УНИЦЕФ, утвърждават метода “Връстници обучават връстници” при работа за превенция на наркомании, СПИН и детска престъпност , инициатива “МАЖОР”, програма “Младеж, общуват с връстници от цял свят чрез Европейската младежка мрежа “Евродеск”, участват в различни проекти като „Младежки информационен консултантски център”, “Моето училище , моят интересен свят”.
При осъществяването на своята дейност и постигането на целите Общински младежки център си партнира  успешно с неправителствени организации, медии на общинско, регионално и национално ниво, културни институти, учебни заведения, общински и държавни структури, посолства и културни центрове на различни европейски държави.
Общински младежки център “Захари Стоянов”, работи в полза на младите хора и е подчинен на идеята “Общество, което не е близо до младежта, е далече от жизнеността”.

Get Adobe Flash player

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове